hero-shape-1

Wat is een A-record?

Wat is een A-record? Een A-record is een type DNS-record dat een domeinnaam (zoals voorbeeld.nl) koppelt aan een specifiek IP-adres. Dit IP-adres is een uniek adres dat verwijst naar een specifieke server op het internet.

Wat gebeurt er als de A-record wordt gewijzigd? Op dit moment is je domeinnaam gekoppeld aan een IP-adres van je huidige hostingprovider. Wanneer je website naar onze server wordt verplaatst, zullen we de A-record van je domein aanpassen zodat het naar het IP-adres van onze server wijst.

Hoe werkt dat in de praktijk? Domeinnaam blijft hetzelfde: Je domeinnaam (bijvoorbeeld voorbeeld.nl) blijft hetzelfde. Bezoekers die naar voorbeeld.nl gaan, merken geen verschil.

Verhuizing van de website: We verhuizen je websitebestanden naar onze server. Dit betekent dat de fysieke locatie waar je website wordt gehost verandert, maar de manier waarop mensen je website bezoeken, blijft hetzelfde.

Aanpassing van de A-record: We passen de A-record aan zodat deze naar het IP-adres van onze server wijst. Vanaf dat moment, wanneer iemand voorbeeld.nl intypt, wordt hun verzoek automatisch doorgestuurd naar onze server waar je website nu gehost wordt.

Wat betekent dit voor jou? Voor jou en je klanten verandert er weinig aan de voorkant. De URL (voorbeeld.nl) blijft exact hetzelfde. Het enige dat verandert, is dat je website nu op onze server staat. Dit zorgt voor betere prestaties, beveiliging, en ondersteuning omdat wij ervoor zorgen dat alles technisch soepel verloopt.

Interesse in een van onze diensten?

Stuur ons een bericht via onze contactpagina, of neem contact met ons op via ons onderstaande nummer.